Περισσότεροι από 8 στους 10 πολίτες (85,4%) των δήμων Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου, συμφωνούν με την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία MRB.
Ο διαγωνισμός για το Ελληνικό βρίσκεται στην τελική ευθεία καθώς θα πρέπει μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου να κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές από τις τρεις διεκδικήτριες εταιρείες και συγκεκριμένα την Lamda Development, την ισραηλινή Elbit και την βρετανική London & Regional Properties.
Σύμφωνα με τη μέτρηση, οι πολίτες, στη συντριπτική της πλειοψηφία (85,4%), συμφωνούν με την αξιοποίηση του ακινήτου του Ελληνικού. Μάλιστα, το μεγαλύτερο ποσοστό συμφωνίας (94,2%) παρουσιάζεται στους νέους ηλικίας 18-24, γεγονός που καταδεικνύει και την προσμονή της νέας γενιάς στην υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με την ίδια μέτρηση, οι κάτοικοι αποδέχονται σε σημαντικό ποσοστό (84,5%) σχέδιο ανάπτυξης του ακινήτου σε 2 κατευθύνσεις: α) ένα μεγάλο μέρος του ακινήτου να γίνει χώρος πρασίνου (πάρκο) με αθλοπαιδιές και άλλες χρήσεις για το κοινό, καθώς και να αναπτυχθεί το παραλιακό μέτωπο β) και ένα μέρος να δοθεί για διάφορες άλλες αναπτύξεις με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και ευρύτερα της ελληνικής οικονομίας και του τουρισμού.
Παράλληλα, οι πολίτες εκτιμούν ότι μέσα από την αξιοποίηση του Ελληνικού θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη που συνδέονται κυρίως με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, της εκτέλεσης και της λειτουργίας της επένδυσης (93,8%) αλλά και την γενικότερη τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην πόλη της Αθήνας.
Τέλος, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (70,8%) δεν φαίνεται να συμμερίζεται με τις αντιδράσεις διάφορων φορέων, αφού αναγνωρίζουν ότι οι αντιδράσεις σε ένα μεγάλο έργο είναι μεν αναμενόμενες, αλλά δεν θα πρέπει να γίνουν εμπόδιο για τη συνολική αξιοποίηση και την πορεία του έργου. Μάλιστα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι αντιδράσεις οφείλονται κατά κύριο λόγο σε προσωπικά οφέλη και δεν έχουν καμία βάση.
RE+D Magazine
http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=30193